ХРАБА БОРБА Легендата на рагби Кени Логан се отвара во неговата битка со дислексијата

ХРАБА БОРБА Легендата на рагби Кени Логан се отвара во неговата битка со дислексијата

Звездата, која има 70 настапи за Шкотска, имаше само 19 години кога беше избран за репрезентацијата. Но, неговата кариера беше скоро испреплетена од неговата состојба, што го гледаше неспособно да чита и да пишува до средината на 30-тите години.

Кени, кој зборуваше на Подкастот Книга за контакти со Крег Дојл, рече: „Порано одам во собата на тимот рано, ако имаше флип-графикон, ќе помислев„ Како ќе избегам од ова? ‘

“Еднаш седев во тоалетот 10 минути, бидејќи знаев дека ако каснам, нема да ме замолат да запишам ништо. Влегов и Jimим Телфер ми даде малку блокада.

„Се сеќавам на Иан МекГехан и Jimим како рекоа„ Тој доцни повторно, треба да биде на време, не знам дали се грижи доволно “.

„Длабоко во моето срце мислев:‘ Боже, ако знаеше колку ми е гајле за ова ’, бев таму 10 минути пред сите други, но не бев доволно храбар да им кажам.”

48-годишниот Кени се бореше на училиште, беше отпишан како „момче од фармерско момче“, па дури и слушна како наставник го нарекува глупав.

Тој рече: „Дури и кога зборував за тоа, мојот стомак има тенденција да се затегне малку и тоа ужасно чувство како осум, деветгодишно дете, чувствувајќи се навистина ранливо и несигурно и исплашено од она што луѓето ќе го кажат за тебе“.

Додека се бореше со академската страна на училиштето, Кени беше одличен во ЈП и го доби своето прво рагби капа за Шкотска на само 19. Но, неговата дислексија сè уште го задржуваше и дури влијаеше на шанса да игра за Лавовите. Зборувајќи за повик да се обиде за британската страна, тој рече: „Имавме околу 45 луѓе во Бирмингем и мораше да ги пополниш сите обрасци. Отидов во тоалетот, не пополнував никакви обрасци – Не можев да го пополнам.

„Се сеќавам дека ги броеја сите обрасци, ќе имаа само 44. Се сеќавам како возев, никогаш не сум кажал на никого, само го ставив образецот во корпа за отпадоци и се оддалечив. Беше навистина глупаво – посакувам да сум похрабар “.

Неговата состојба влијаела дури и на неговиот брак и семеен живот. Во првиот текст што тој и го испрати на сега сопругата, ТВ водителка Габи, тој случајно ја нарече пот, наместо ofубена. Но, и покрај тоа што премногу се срамеше да ја открие неговата битка, таа наскоро го откри. Габи, кој исто така падна на подкастот, рече: „После неколку месеци излегување, Огледалото напиша напис за мене – не го сакав тоа. Реков: ‘Што мислиш за ова?’

„Помислив, тој е најбрзиот читател на светот, затоа што неговите очи стрелаа насекаде, земаше зборови од секој агол на страницата. И тој рече ‘Да, дали е happy дали си среќен?’. Само што го погледнав и му реков: dys Дали си дислексичен? ’.

„Изгледаше како да го обвинував за смртен грев или навика за хероин. Отиде пепел и изгледаше како да е откриен. Тој рече: ‘Да, дали ќе завршиш со мене?’. Не можев да верувам дека тој сметаше дека тоа ќе биде раскинлив договор “.

Кени, кој посетуваше курс за физичка писменост за да и помогне на неговата дислексија, дури се бореше да им чита приказни на своите деца, држејќи се со една книга што може да ја добие пред спиење и беше надминат кога синот Рубен можеше да му чита.

Тој рече: „Кога Рубен започна да ми чита, јас само извикав, плачев затоа што не сакав тој или мојата ќерка Лоис да го пропуштат тој дел од твојот живот“. Сега тој ги искористи своите искуства за да им помогне на другите деца, вклучително и менторство на млад тинејџер, кој сега има место на Универзитетот во Оксфорд.

Габи рече: „Една од најголемите радости на Кени беше тоа што нашите деца уживаат да одат на училиште – тој не можеше да ја заобиколи радоста што ја имаат во училиште, иако нашиот син има лесна дислексија, тој поминува низ училиште и добро се снајде, имаше пукнатина во GCSE и се што Кени немаше шанса “.

ХРАБА БОРБА Легендата на рагби Кени Логан се отвара во неговата битка со дислексијата

Звездата, која има 70 настапи за Шкотска, имаше само 19 години кога беше избран за репрезентацијата. Но, неговата кариера беше скоро испреплетена од неговата состојба, што го гледаше неспособно да чита и да пишува до средината на 30-тите години.

Кени, кој зборуваше на Подкастот Книга за контакти со Крег Дојл, рече: „Порано одам во собата на тимот рано, ако имаше флип-графикон, ќе помислев„ Како ќе избегам од ова? ‘

“Еднаш седев во тоалетот 10 минути, бидејќи знаев дека ако каснам, нема да ме замолат да запишам ништо. Влегов и Jimим Телфер ми даде малку блокада.

„Се сеќавам на Иан МекГехан и Jimим како рекоа„ Тој доцни повторно, треба да биде на време, не знам дали се грижи доволно “.

„Длабоко во моето срце мислев:‘ Боже, ако знаеше колку ми е гајле за ова ’, бев таму 10 минути пред сите други, но не бев доволно храбар да им кажам.”

48-годишниот Кени се бореше на училиште, беше отпишан како „момче од фармерско момче“, па дури и слушна како наставник го нарекува глупав.

Тој рече: „Дури и кога зборував за тоа, мојот стомак има тенденција да се затегне малку и тоа ужасно чувство како осум, деветгодишно дете, чувствувајќи се навистина ранливо и несигурно и исплашено од она што луѓето ќе го кажат за тебе“.

Додека се бореше со академската страна на училиштето, Кени беше одличен во ЈП и го доби своето прво рагби капа за Шкотска на само 19. Но, неговата дислексија сè уште го задржуваше и дури влијаеше на шанса да игра за Лавовите. Зборувајќи за повик да се обиде за британската страна, тој рече: „Имавме околу 45 луѓе во Бирмингем и мораше да ги пополниш сите обрасци. Отидов во тоалетот, не пополнував никакви обрасци – Не можев да го пополнам.

„Се сеќавам дека ги броеја сите обрасци, ќе имаа само 44. Се сеќавам како возев, никогаш не сум кажал на никого, само го ставив образецот во корпа за отпадоци и се оддалечив. Беше навистина глупаво – посакувам да сум похрабар “.

Неговата состојба влијаела дури и на неговиот брак и семеен живот. Во првиот текст што тој и го испрати на сега сопругата, ТВ водителка Габи, тој случајно ја нарече пот, наместо ofубена. Но, и покрај тоа што премногу се срамеше да ја открие неговата битка, таа наскоро го откри. Габи, кој исто така падна на подкастот, рече: „После неколку месеци излегување, Огледалото напиша напис за мене – не го сакав тоа. Реков: ‘Што мислиш за ова?’

„Помислив, тој е најбрзиот читател на светот, затоа што неговите очи стрелаа насекаде, земаше зборови од секој агол на страницата. И тој рече ‘Да, дали е happy дали си среќен?’. Само што го погледнав и му реков: dys Дали си дислексичен? ’.

„Изгледаше како да го обвинував за смртен грев или навика за хероин. Отиде пепел и изгледаше како да е откриен. Тој рече: ‘Да, дали ќе завршиш со мене?’. Не можев да верувам дека тој сметаше дека тоа ќе биде раскинлив договор “.

Кени, кој посетуваше курс за физичка писменост за да и помогне на неговата дислексија, дури се бореше да им чита приказни на своите деца, држејќи се со една книга што може да ја добие пред спиење и беше надминат кога синот Рубен можеше да му чита.

Тој рече: „Кога Рубен започна да ми чита, јас само извикав, плачев затоа што не сакав тој или мојата ќерка Лоис да го пропуштат тој дел од твојот живот“. Сега тој ги искористи своите искуства за да им помогне на другите деца, вклучително и менторство на млад тинејџер, кој сега има место на Универзитетот во Оксфорд.

Габи рече: „Една од најголемите радости на Кени беше тоа што нашите деца уживаат да одат на училиште – тој не можеше да ја заобиколи радоста што ја имаат во училиште, иако нашиот син има лесна дислексија, тој поминува низ училиште и добро се снајде, имаше пукнатина во GCSE и се што Кени немаше шанса “.